donderdag 24 april 2014

Marie Vinck op showbizzkalender van BV fotograaf Henk van Cauwenbergh


De showbizzkalender, bekend/berucht om zijn Vlaams vrouwelijk schoon, pakte vorig jaar uit met knappe actrices. Zowel Marie Vinck als Veerle Baetens poseerden sexy voor de lens van fotograaf Henk van Cauwenbergh. Andere nieuwkomers zijn Lauren Versnick (15), dochter van VTM- nieuwsanker Lynn Wesenbeek, en de 16-jarige Ella June Henrard.

Voor de naaktkalender van 2011 zullen ook twee mannen poseren: voetballer Carl Hoefkens en chef Sergio Herman. Véronique De Kock staat voor de eerste keer niet op het lijstje van twaalf.

De naaktkalender met Marie Vinck werd officieel voorgesteld tijdens Showbizznight op 23 oktober 2010.

Dertien opeenvolgende edities was Véronique De Kock de 'leading lady' van de Showbizzkalender, maar editie 2011 zal het zonder de ex-Miss België moeten stellen. Voor zijn nieuwe kalender rekent Henk Van Cauwenbergh op nieuw Vlaams toptalent Marie Vinck, huidig Miss België Cilou Annys en Lauren Versnick, de dochter van vtm-coryfee Lynn Wesenbeek, schrijft de krant Het Laatste Nieuws.

Na naakt fotoshoots in Zuid-Frankrijk en Thailand, opnames in de Zoo van Antwerpen en aan de Belgische kust, trekt Van Cauwenbergh dit jaar naar Hasselt. "Het thema van de nieuwe kalender wordt een bossprookje. Ik ga uiteraard weer werken met BV's, maar ook met modellen en figuranten met een donkere huid", aldus Henk. Voor het eerst sinds de start van de naaktkalender in 1998, zal Véronique De Kock niet te bewonderen zijn.

Niet alleen bekende Vlamingen, ook nieuw talent
"Ik ga voor nieuw talent. En ik zie Marie Vinck als absolute kandidaat voor de cover. Zij bekoort mij met haar talent, borsten en uitstraling en belichaamt perfect de nieuwe generatie", aldus Henk, die zijn lijstje met favoriete modellen al klaar heeft. "Traditioneel is dat een mix van bekende namen en van nieuw talent.

Henk wil voor editie 2011 onder meer uitpakken met tv-ster Roos Van Acker, Miss België 2010 Cilou Annys, filmactrice Marieke Dilles en Marie Vinck, de 16-jarige actrice Ella-June Henrard, actrice Veerle Baetens, sterrenkok Sergio Herman en aanstormend model Lauren Versnick. Of ze ook effectief op de nieuwe Showbizzkalender zullen prijken, is nog niet zeker. "We fotograferen iedereen op 5 en 6 augustus."

Exit Véronique De Kock
Van Cauwenbergh ziet Marie Vinck dus als perfecte opvolger voor Véronique De Kock. Die was dertien edities lang te bewonderen op de kalender. De samenwerking stopte vorig jaar toen Henk haar omschreef als "een superopportunistisch mieke dat weet dat de biologische klok tikt".

"Hij moet niet denken dat we ooit nog voor hem gaan poseren", reageerde Véronique De Kock, maar Henk is niet onder de indruk. "Ik denk dat het goed geweest is met Véronique op de naaktkalender. Voor mij hoefde het al een paar jaar niet meer. Het is tijd voor nieuwe gezichten op de Showbizzkalender, nieuwe types zoals Marie Vinck, die ik graag naar voren schuif."

donderdag 10 april 2014

De Rodenburgs met Marie Vinck maken tv-debuut in KORTRIJK


De eerste tv-opnames voor de VTM-reeks De Rodenburgs met ster actrice Marie Vinck vonden plaats in hartje Kortrijk. Productiehuis Skyline maakt tot half december opnames in de streek.

De Rodenburgs moet een kijkcijferkanon worden voor VTM en er is dan ook een indrukwekkende cast bij mekaar gebracht.

De meest in het oog springende namen zijn Mike Verdrengh, Mathias Sercu en Marie Vinck. Kortrijk hoopt zo voor de derde keer in een jaar tijd - na Fata Morgana en Mijn Restaurant - dat dit de stad extra tv-publiciteit oplevert.

De cameraploegen van productiehuis Skyline, zijn al twee weken aan de slag in de regio maar doken gisteren voor het eerst op in het centrum van de stad.

De bekendste namen die gisteren meespeelden in en aan de Sint-Maartenskerk en in het Begijnhof waren Marie Vinck, Pieter Embrechts, Gilda De Bal en Hilde Heijnen.

De komende weken en maanden zal de ploeg onder meer in het Onze-Lieve-Vrouwhospitaal aan de Reepkaai, in het D-hotel in Marke en het Parkhotel in Kortrijk opduiken.

Wie zich daarbij geroepen voelt om de komende maanden ook eens mee te doen in een figurantenrol kan zich melden via de website van Skyline.

Gisteren waren de eerste figuranten alleszins al present. Guy Platteau van Uitvaartcentrum Vercruysse in Harelbeke mocht zichzelf spelen als begrafenisondernemer.

Zijn personeelslid Tony Guillemijn was ook van de partij.

In de rouwstoet dook Ann Deprez uit Wevelgem op. 'Ik ben in het echte leven bankbediende', zei ze. 'Ik heb vandaag vrijaf genomen. Eerder al was ik ook van de partij als figurant in de reeks Aspe.'

De ploeg van De Rodenburgs verblijft op dit ogenblik in het D-hotel in Marke. Niet voor lang meer want over enkele dagen neemt de hele ploeg drie weken vakantie. Vanaf 1 augustus begint het dan opnieuw tot eind dit jaar.

Ondertussen is nog altijd niet duidelijk welk bedrag Kortrijk nu precies zal investeren in de reeks. VTM zou 500.000 euro vragen en de stad zou 'maar' 200.000 euro willen investeren.

VTM-woordvoerder Marc Vanlombeek benadrukte alleszins dat 'zonder inbreng van een stad zulke tv-reeksen niet meer betaalbaar zijn.'

Voorlopig zijn er 24 afleveringen besteld door VTM. De reeks begint allicht eind dit jaar te lopen. Wordt de reeks met Marie Vinck een hit, komen er meer. Anders is het afgelopen.



dinsdag 1 april 2014

Marie Vinck in nieuwe afleveringen van 'De Rodenburgs' op vtm


Marie Vinck in nieuwe afleveringen van 'De Rodenburgs' op vtm.


In het najaar van 2010 programmeerde vtm al acht afleveringen uit het tweede en laatste seizoen van 'De Rodenburgs' met Marie Vinck, het epos van de miljonairsfamilie uit Kortrijk die gedurende vele jaren schaamteloos hun eigen wetten konden bepalen. Aan deze comfortabele positie kwam er een einde toen verschillende stinkende potjes werden geopend en duistere familiegeheimen aan het licht kwamen.

De gevolgen bleven niet uit: Gedegouteerd van de Rodenburgs is Marie-Claire(Marie Vinck) naar het buitenland vertrokken, het huwelijk van Fred en zijn tweede echtgenote Maaike is op de klippen gelopen, Freya De Ridder heeft de schuld op zich genomen voor het ongeval dat Olivier Rodenburg heeft veroorzaakt en de politicus zelf is verkast naar Wenen. En Claudia Schneider, de eerste echtgenote van Fred en de moeder van Marie-Claire, heeft de oorlog aan de Rodenburgs verklaard voor al het onrecht dat haar is aangedaan.

De dramatische plotwendingen, intrigerende dialogen en knappe acteerprestaties zijn niet onopgemerkt gebleven. 'De Rodenburgs' heeft drie nominaties in de wacht gesleept voor de vierde editie van de Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren, in de categorieën beste actrice (Marie Vinck), beste acteur (Mike Verdrengh) en beste drama.

Vanaf woensdag 2 februari gaat het verhaal van 'De Rodenburgs' verder en programmeert vtm de tien resterende afleveringen. De adepten mogen zich verwachten aan nog meer drama en intriges en zullen er meer dan ooit getuige van zijn dat de conflicten niet alleen draaien om geld en macht, maar vooral om de zeer menselijke pogingen van eenieder om in het reine te komen met zichzelf en met zijn verleden, om de drang naar respect en liefde van de anderen en –onvermijdelijk- om jaloezie en haat.

Claudia Schneider (vertolkt door Joke Devynck) is niet van plan om Kortrijk te verlaten zolang de rekening met haar ex-schoonmoeder Bénédicte niet is vereffend en chanteert haar schaamteloos. Bénédicte Rodenburg (vertolkt door Gilda De Bal) wil koste wat het kost haar echtgenoot Karel (vertolkt door Mike Verdrengh) erbuiten laten en ziet zich verplicht om de familiale kunstcollectie te gelde te maken. Haar oudere zus Marie-France (vertolkt door Chris Lomme) verzet zich met alle macht, want zij is op de hoogte van de duistere oorsprong van de collectie. Ook Karel Rodenburg houdt dingen achter voor zijn echtgenote. Hij heeft van zijn dokter het bericht gekregen dat een tweede hersenbloeding een reëel gevaar is.

Bij de De Ridders is de harmonie al een hele tijd zoek en het gaat van kwaad naar erger. Hanne (vertolkt door Hilde Heijnen) kan Stijn (vertolkt door Wim Danckaert) niet meer uitstaan en is vastbesloten hem te pakken op de enige plaats waar hij nog geraakt kan worden: zijn geld. En hun dochter Freya (vertolkt door Daphne Wellens) verblijft nog altijd in de gevangenis, waar ze de cel deelt met het jonge hoertje Naomi (vertolkt door Maaike Neuville).

De rol van Maaike Neuville wordt in de nieuwe afleveringen trouwens uitgediept. Hoewel zij en Freya een totaal verschillende achtergrond hebben, ontstaat er een meer dan vriendschappelijke band tussen hen. Naomi zal Freya doorheen de moeilijke periode in de gevangenis helpen en ook daarbuiten kunnen de meisjes mekaar niet meer missen. De brutale en vrijgevochten Naomi blijkt trouwens op iedereen een grote invloed te hebben en zal Freya blijven steunen, met gevaar zelfs voor eigen leven...

'De Rodenburgs' op woensdag 2 februari
Fred is naast zijn dochter Marie-Claire(Marie Vinck) nu ook zijn vrouw Maaike kwijt en wordt verteerd door schuldgevoel. Wanneer Agnes komt smeken om haar job op RIC terug te krijgen, kan hij het dan ook niet over zijn hart krijgen te weigeren, ook al heeft hij die job pas aan Chantal gegeven. Beide dames kunnen al snel mekaars bloed drinken.

Stijn De Ridder heeft zijn eigen bedrijf, KIC, uit de grond gestampt maar de kloof tussen hem en Hanne wordt steeds dieper, zeker wanneer Hanne ontdekt waar Stijn het startkapitaal vandaan haalde. Geen van beiden beseft intussen dat dochter Freya in de gevangenis een gevaarlijk spel speelt.

En ook Karel en Bénédicte hebben zo hun eigen problemen. Bénédicte raakt meer en meer in de greep van de wraakzuchtige Claudia, terwijl Karel verschrikkelijk nieuws te horen krijgt.

'De Rodenburgs' met Marie Vinck, vanaf woensdag 2 februari elke woensdag om 22.00 uur op vtm.