donderdag 30 januari 2014

Marie Vinck in extra lange en spannende seizoensfinale van ‘De Rodenburgs’


Marie Vinck in de extra lange en spannende seizoensfinale van VTM serie ‘De Rodenburgs’.

In oktober 2009 introduceerden VTM met ‘De Rodenburgs’ een gloednieuwe familiesaga met Mike Verdrengh, Gilda De Bal, Mathias Sercu, Marie Vinck, Hilde Heijnen, Pieter Embrechts, Wim Danckaert en Daphne Wellens in de hoofdrollen.

Zij gaven op woensdag 17 maart 2010 vanaf 20u40 afspraak voor de XL-seizoensfinale van ‘De Rodenburgs’ en verwennen de kijkers voor de gelegenheid met twee afleveringen.

Spanning in dus de voorlopig laatste dubbelaflevering van 'De Rodenburgs' op 17 maart. Simon ontwaakt uit zijn coma.

Maar dat komt ook dealer Goran, die hem neerstak, te weten. Stijn wordt ontslagen bij RIC, maar liegt tegen zijn gezin over de ware toedracht. En haalt Olivier de verkiezingen binnen?

Niemand is opgetogen met het interview dat Olivier gegeven heeft, zo vlak voor de eindspurt van de verkiezingen, én waarbij hij zijn relatie met Hanne(niet te verwarren met Hanne Troonbeeckx red.) publiek maakt.

Ook Hanne vreest dat dit hen beiden zal schaden. Feit is dat De Rodenburgs en de De Ridders mekaar kruisen aan het stemlokaal.

Simon is eindelijk ontwaakt uit de coma maar lijdt aan geheugenverlies. De politie vreest echter dat Simon doet alsof uit angst voor zijn belagers.

Op RIC ondertekent Marie France het contract voor de verkoop van haar aandelenpakket. De deal is mogelijk gemaakt door een financiële inbreng van Fred via West Star Immo.

Karel beseft dat hij één en ander goed te maken heeft bij zijn zoon. Hij gunt Fred het genoegen om Stijn te ontslaan als CEO.

Het is nog maar de vraag hoe Stijn met deze nederlaag omgaat. Fred heeft een verrassing voor zijn dochter Marie-Claire.

Marie Vinck kan al haar acteer talent weer botvieren in de voorlopig laatste uitzending van ‘De Rodenburgs’.

De wereld is klein, maar onze Vlaamse showbizzwereld is nog veel kleiner. Verbazend hoeveel BV’s familie zijn van elkaar. Zoals Marie Vinck en Hilde Van Mieghem.

Marie Vinck, de actrice die de rol van Marie-Claire Rodenburg vertolkt in de gelijknamige VTM-serie, is de dochter en zegt dus mama tegen de bekende Vlaamse actrice Hilde Van Mieghem.

woensdag 29 januari 2014

Het plattelandsgevoel van actrice Marie Vinck


Het plattelandsgevoel van actrice Marie Vinck

Wanneer ze niet voor de camera of op de planken staat, gaat ze milieubewust door het leven en strijdt ze als meter van ‘1 Miljoen Bomen’ voor het behoud van bossen. Want bomen, daar heeft actrice Marie Vinck een boontje voor: van klimbomen in kinderdromen tot een lindeboom op het terras.

Marie Vinck: "Vroeger was ik jaloers op kinderen die in hun tuin in bomen konden klimmen of na school in een bos dicht bij huis konden ravotten. Zelf ben ik opgegroeid in de stad, zonder bos in de buurt. Soms heb ik het gevoel dat ik daardoor iets heb gemist. Een bos ‘beleven’ als kind, volgens mij is dat fantastisch. Misschien ga ik later wel tussen de bomen wonen, op het platteland. Al zou ik de stad dan weer ontzettend missen (twijfelt)."
   
Marie Vinck: "Ik hou van citytrips, maar kan ook genieten van een rustgevende vakantie in het groen. Ik slijt vrije dagen bijvoorbeeld graag op de boerderij van mijn tante in Frankrijk. Zij heeft geen dieren, spijtig genoeg, maar wel een aantal fruitbomen. Thuis heb ik trouwens ook een boom (trots).

Marie Vinck: Zo’n heerlijk ruikend lindeboompje. Hij overleeft al een tijdje in een bloempot, maar ooit zou ik hem graag planten in een echte tuin. Intussen weet ik toch hoe dat moet (lacht). Al denk ik niet dat ze me als meter voor de campagne ‘1 Miljoen Bomen’ hebben gevraagd omwille van mijn ‘plantvaardigheden’ (grinnikt)."
   
Marie Vinck: "Ik probeer al een tijdje milieubewust te leven. Zo bezit ik zelf geen auto, al heb ik wel een rijbewijs, en probeer ik vliegreizen te beperken. Maar met de Vereniging voor Bos in Vlaanderen, die de campagne coördineert, had ik voordien nog nooit contact. Het initiatief ‘Artists For A Better World’ heeft ons samengebracht.

Marie Vinck: Wereldwijd zoeken zij artiesten en goede doelen om ze vervolgens aan elkaar te koppelen. Omdat ik me goed kon vinden in zowel het doel als de praktische uitvoering van ‘1 Miljoen Bomen’, ben ik ingegaan op de vraag om meter te worden. Concreet wil dit zeggen dat ik de actie en de problematiek zoveel mogelijk onder de aandacht breng."
   
Marie Vinck: "Het doel van de campagne is zeer praktisch en duidelijk: één miljoen bomen planten in Vlaanderen en nog eens één miljoen bomen in de tropen. Mensen die de campagne willen steunen, moeten slechts één euro schenken, waarna de organisatie voor hen een boompje plant.

Marie Vinck: Zo’n acties zijn essentieel, want elke dag wordt in Vlaanderen anderhalf voetbalveld en wereldwijd zelfs 20.000 hectare aan bomen gekapt. Dat is immens! Gelukkig blijkt onze laagdrempelige aanpak te werken, want sinds de start van de campagne in 2009 werden al 912.081 bomen geplant (trots)."

dinsdag 28 januari 2014

Vlaamse actrice Marie Vinck en moeder Hilde Van Mieghem openen met 'Smoorverliefd' Filmfestival Gent


In Gent is het 37ste Filmfestival van start gegaan met de première van de Vlaamse film 'Smoorverliefd', een romantische komedie van Hilde Van Mieghem met dochter Marie Vinck in een van de hoofdrollen.

"Een droom die uitkomt", zei Hilde Van Mieghem. "Als je buitenkomt bij die film, dan heb je een goed gevoel, dan heb je zo'n zin in het leven, in seks, in lust. Daarom moeten mensen naar de film gaan kijken." Maar de film draait niet alleen om lust een naakte lichamen.

"Ik vind het een grote eer om mijn film hier op de openingsavond van het festival te mogen voorstellen. Maar vanavond is het voorspel, het echte vuurwerk is voor 8 december", aldus nog Van Mieghem. Op 8 december verschijnt de film in de bioscoopzalen.

Ook dochter Marie Vinck heeft een rol in 'Smoorverliefd'. Minister van Media Ingrid Lieten was alvast enthousiast: "Het was een film met sterke vrouwen, niet alleen voor, maar ook achter de camera."

Het Filmfestival van Gent loopt nog tot en met zaterdag 23 oktober. Er worden meer dan 100 films vertoond. Op het einde worden de World Soundtrack Awards uitgereikt, een van de belangrijkste muziekprijzen in de filmindustrie.

De filmrechten van Sprakeloos zijn aangekocht door productiehuis Caviar, die de regie toevertrouwt aan Hilde Van Mieghem. Cineaste Van Mieghem zal ook het scenario voor haar rekening nemen, samen met Bert Scholiers — de co-scenarist van haar romantische komedie Smoorverliefd, die onlangs nog het Gentse filmfestival mocht openen.

Sprakeloos vertelt het levensverhaal van Josée Verbeke, Lanoyes moeder - een slagersvrouw en 'amateur-actrice eerste klas'. Het boek werd geshortlist voor alle grote prijzen, won de Gouden Uil Prijs van de Lezer en is ook internationaal op weg om een succes te worden. Er gingen al 75.000 exemplaren over de toonbank.

Het is niet de eerste roman van Lanoye die wordt geadapteerd. In 1996 verfilmde Jan Verheyen Alles moet weg met Peter Van Den Begin en Stany Crets in de hoofdrollen. De Monstertrilogie (Het Goddelijke Monster, Zwarte Tranen en Boze Tongen) werd verfilmd door Hans Herbots en komt eerstdaags als tiendelige televisieserie uit op één.

Ook Hilde Van Mieghem is niet aan haar proefstuk toe. Haar pittige romantische komedie Smoorverliefd (met o.a. Veerle Dobbelaere, Marie Vinck, Wine Dierickx, Kevin Janssens, Koen De Graeve en Koen De Bouw) komt binnenkort in de zalen. Sprakeloos wordt haar vierde langspeelfilm, na ook De Kus en Dennis van Rita. Sprakeloos wordt ook de derde samenwerking met productiehuis Caviar, dat ook met andere films en televisieseries zijn sporen ruimschoots heeft verdiend, zoals Bo, De Smaak van De Keyser en SM – Rechter.

De Vlaamse cinema heeft zich altijd al gretig laten inspireren door boeken, maar sinds kort is het ook omgekeerd: er verschijnen romans gebaseerd op speelfilms. 'Smoorverliefd' werd gisteren als roman op de Boekenbeurs voorgesteld, maar ook die andere kaskraker 'Zot van A' heeft zijn papieren versie. JoDeRuyck

Je komt ze wel eens tegen in het buitenland: romans die de mosterd halen bij een origineel filmscenario, maar nu bestaan ze ook in Vlaanderen. Op de Boekenbeurs lazen enkele acteurs voor uit het boek Smoorverliefd, gebaseerd op de romantische komedie van Hilde Van Mieghems film die pas op 8 december uitkomt. 'Dit boek kan rustig een maand voordien in de winkel liggen gezien het heel anders is', zegt columniste en schrijfster Chris Van Camp, de auteur van Smoorverliefd. 'In mijn roman krijgen de naakte filmpersonages een veel grotere achtergrond en geef ik hun gevoelens en gedachten weer. Op die manier vult dit boek de film aan.'

Vier verhalen in één boek
Bovendien geeft Van Camp het boek een aparte vorm. 'In de film lopen de verhalen van de hoofdrolspelers vloeiend in elkaar over. Ik kies ervoor het verhaal vier keer te vertellen, telkens vanuit het gezichtspunt van een ander personage. Om overlappingen te vermijden doe ik dat ook telkens in een andere vorm. Het verhaal van tienerdochter Eva (Aline Van Hulle) reduceer ik tot een dagboekje, het verhaal van Veerle Dobbelaeres Judith wordt een prozastuk, de seksuele avonturen van Wine Dierickx staan in een soort sekslogboek en dochter Michelle (Marie Vinck, nvdr) laat ik brieven schrijven.'

Volgen Van Camp heeft Hilde Van Mieghem haar carte blanche gegeven. 'Had ze het gevraagd, dan was ik bereid geweest aanpassingen aan te brengen, maar het hoefde niet. Ik was dan ook vertrouwd met de film omdat ik het scenario in een vroeg stadium had gelezen. Bovendien zitten in Smoorverliefd nogal wat autobiografische elementen en die kon ik goed plaatsen omdat ik een vriendin van Hilde en Marie Vinck ben. Het boek van een film schrijven, kun je naar mijn gevoel het best vergelijken met muziek spelen van een partituur. Je hebt een leidraad maar kunt variaties aanbrengen.'

Vlaams-Hollandse mix
Kon Van Camp de film enkele keren bekijken voor ze aan de slag ging met haar boek, dan lag dat anders voor Bart Van Lierde (36) die Zot van A schreef, het boek gebaseerd op de romantische komedie van Jan Verheyen. 'Dat laatste klopt dus niet helemaal', aldus Van Lierde, auteur van onder andere Violist van de duivel en enkele misdaadromans. 'Ik kreeg van de uitgeverij de vraag voor een boek toen Zot van A nog niet eens was gedraaid. Ik heb mijn boek gebaseerd op het Nederlandse origineel van Zot van A, Alles is liefde. Ik heb dan ook van de Hollandse film en van het Vlaamse scenario een mix gemaakt.'
Volgens Van Lierde is de roman dan ook helemaal anders dan de film. 'Zot van A is een romantische komedie met Marie Vinck, maar ik vond al die relatieproblemen eigenlijk erg triest. De toon van mijn boek is dan ook een stuk ernstiger.'

Te weinig tijd
Van Lierde mocht in grote lijnen zijn eigen ding doen met de roman, maar toch nuanceert hij. 'Slechts twee maanden voor het boek in de winkel moest liggen, kreeg ik groen licht om er aan te beginnen. Eigenlijk is dat veel te kort. Qua stijl kun je er onmogelijk een hoogvlieger van maken, ik was allang blij dat ik een goed lopend verhaal kon afleveren.'
Van Lierde betreurt dat. 'Dit is net het soort boeken dat wegens de herkenning een groot publiek aanspreekt en stevige oplagen haalt. Het is dan ook jammer dat uitgerekend dit haastwerk is. Maar afgezien daarvan, heb ik dit ervaren als een verrassende uitdaging omdat ik me snel de thematiek van iemand anders eigen heb moeten maken.'

maandag 27 januari 2014

Marie Vinck door Studio Brusselle verkozen tot Lekkerste Wijf van Vlaanderen


Marie Vinck door Studio Brusselle verkozen tot Lekkerste Wijf van Vlaanderen.

Studio Brussel stond gisteren in het teken van de verkiezing van de topwijven van Studio Brusselle. Marie Vinck nam in die verkiezing de belangrijkste award mee naar huis, die van Lekkerste Wijf van 2011.

'Leuk' zo'n dagje vrouwenaandacht op de radio. 'Raar' die lijstjes. Want er blijft ergens een vreemd gevoel hangen... eentje dat vooral mannen op hun favoriete 'wijven' zullen gestemd hebben. En daarmee is 'wijvenradio', toch een mannenzaak. Al zal dat niet de bedoeling zijn. Of zie ik dit, als vrouw, helemaal verkeerd? In ieder geval, Marie Vinck werd door Studio Brusselle verkozen tot Lekkerste Wijf van heel België.


Vrouwen onder de spotlights gisteren, met Nationale Vrouwendag. Studio Brussel werd dan ook omgedoopt tot Studio Brusselle en de top vijftig werd de Top Wijftig. Welke dame met zoetgevooisde stem bovenaan die top stond? De Britse zangeres Adele. Daarmee stoot ze Anouk van haar troon - de Nederlandse girlpowerdame eindigde nu derde. Selah Sue werd het strafste Belgische wijf in de lijst. Actrice Marie Vinck werd dan weer verkozen tot Lekkerste Wijf van 2011.

De topwijven van Studio Brusselle

• Meest Glamoureuze: Wijf Astrid Bryan
• Politiekste Wijf: Meryem Almaci
• Meest Dramatische Wijf: Veerle Baetens
• Slimste Wijf: Phara De Aguirre
• Muzikaalste Wijf: Selah Sue
• Ondernemendste Wijf: Christine Van Broeckhoven
• Lekkerste Wijf: Marie Vinck
• Artistiekste Wijf: Lieve Blancquaert
• Sportiefste Wijf: Kim Clijsters
• Grappigste Wijf: Sien Eggers
• Coolste Wijf: Nathalie Meskens

zondag 26 januari 2014

'Loft'-actrice Marie Vinck wint Elle stijlprijs


Loft-actrice Marie Vinck heeft een prijs gekregen van de lezeressen van het maandblad Elle.

De 26-jarige dochter van actrice Hilde Van Mieghem Marie Vinck kreeg een Elle Style Award als beste Belgische artiest. Prinses Mathilde kreeg de trofee van best geklede vrouw, maar was er niet om haar prijs af te halen. Schrijver Ramsey Nasr werd verkozen tot meest sexy Belg. Tim Van Steenbergen kreeg de prijs van beste ontwerper, het beste Belgische modemerk werd Essentiel.

Marie Vinck over de prijs in een interview:

Bij een vedettestatus horen ook allerhande eretitels en prijzen. Zo werd je door het maandblad Elle gelauwerd met de Elle Style Award voor beste Belgische artiest.
Marie Vinck: Eén van de prettige bijverschijnselen van mijn beroep. Ik vond het erg flatterend om zo in de bloemetjes gezet te worden. Met een heuse ‘award’ nog wel!

Ligt er thuis steevast een stapel modeblaadjes binnen handbereik?
Marie Vinck: Als ik al eens door zo een magazine blader kijk ik vooral naar de mooie meisjes die erin staan. Ik vind de gezichten vaak interessanter dan de kleren eronder (lacht). Ik ben absoluut geen fashionista.

Je hebt nochtans alle grote Belgische modeontwerpers binnen handbereik.
Marie Vinck: Ja, maar die wegen te zwaar op mijn budget. Op de jaarlijkse stockverkopen van AF Vandevorst of Dries Van Noten ga ik wél eens piepen. Met een beetje geluk vindt je daar een mooi stuk voor een zacht prijsje. De enige modegril die ik mezelf permitteer zijn schoenen, het is een echte verslaving! Mijn favoriet winkeltje is op de Vrijdagmarkt, My Ohm. Daar kom ik zelden buiten zonder een vers paar tweedehands botten.

In Antwerp Expo werden de felbegeerde Elle Style Awards uitgereikt en in ontvangst genomen door onder meer  actrice Marie Vinck.

Voor de categorie 'Best Belgian Designer' was Dries Van Noten geselecteerd samen met Tim Van Steenbergen en Sandrina Fasoli ( for Mango) . Uiteindelijk werd het Tim van Steenbergen die met de prijs ging lopen.

De ‘Best Belgian Label’ award ging naar Essentiel, die het moest afleggen tegen Chine en Just in Case. ‘Best Belgian Model’ award ging naar Kjell Bracke. Kjell liep al shows voor Chanel, Jil Sander, AFVandervorst, Ann Demeulemeester en Bruno Pieters in Parijs,…. Een verdiende prijs dus! De 'Best Dressed Belgian Woman' award ging naar Prinses Mathilde, die er natuurlijk niet bij kon zijn...

Marie Vinck ( bekend van o.a Loft , De Kus, De smaak van De Keyser) kreeg de ‘Best Belgian Artist’ award en Ramsey Nasr ging lopen met de felbegeerde ‘Most Sexy Belgian Man” award of anders gezegd  het 'Heet konijn' Award.